راهنمای سفر به کربلا مکان های زیارتی

پاسپورت زیارتی

با توجه به این موضوع که سالانه در ایام اربعین حسینی میلیون ها زائر از کشور مان برای زیارت به کربلا سفر می کنند. بسیاری از افراد اصلا پاسپورت ندارند و برای دریافت آن باید پروسه طولانی را طی نمایند پلیس مهاجرت و گذرنامه ایران تصمیم گرفت برای اولین بار بستری را فراهم کند تا افراد بتوانند به راحتی به این سفر زیارتی بروند.

پاسپورت زیارتی چیست؟

در سال ۱۴۰۲ ارگان های زیربط تصمیم گرفتند نوع جدیدی از پاسپورت را با نام پاسپورت زیارتی صادر نمایند تا بدین وسیله سفر اربعین برای همه افراد جامعه امکان‌پذیر باشد.
لازم به ذکر است بدانید این پاسپورت( گذرنامه ) جدید در نخستین مرحله صرفا برای سفر زیارتی اربعین صادر خواهد شد و در ادامه فرایندی تکمیلی روی آن صورت گرفته و تمام سفرهای زیارتی را در بر خواهد گرفت.

همانطور که می دانید بدون داشتن پاسپورت نمی‌توان از مرز خارج شد و این قانون در همه ی کشورها صدق می کند اما صدور این مدرک در کشور ما شرایط خاصی دارد و افرادی همچون مشمولان خدمت سربازی، امکان گرفتن پاسپورت بین‌المللی را ندارند.
اما به علت ارادت خاص تمام شیعیان مخصوصا مردم کشور ما به امام حسین (ع) مسئولین تدبیری اندیشده اند تا در ایام اربعین حسینی این سفر برای همگان امکان پذیر باشد. و همه اقشار جامعه بتوانند به راحتی از مرز خارج شده و به کشور عراق رفته و در مراسم اربعین شرکت نمایند. که پلیس مهاجرت و گذرنامه ایران با مشورت با مراجع زیربط در عراق با صدور پاسپورت زیارتی این امکان را فراهم نموده است.

 

با پاسپورت زیارتی به چه کشورهایی می توان سفر کرد؟

پاسپورت یا همان گذرنامه زیارتی در حال حاضر فقط برای ایام اربعین در نظر گرفته شده است و فقط برای سفر کربلا می باشد و دارای ۱۲ برگ است و این موضوع نشان دهنده ی آن است که در آینده ای نه چندان دور با این پاسپورت می توان سفرهای زیارتی بیشتری مانند حج و سوریه را تجربه کرد.
از آنجایی که سالانه زمان فرا رسیدن ایام اربعین افراد بسیاری برای تمدید تاریخ پاسپورت و دریافت برگه خروج خود مراجعه می نمایند و در بین این جمعیت افراد بسیاری نیز به علت رفتن به سفرهای خارجی برای تمدید پاسپورت بین المللی خود مراجعه می کنند ازدحام جمعیت بسیار زیاد می گردد به همین دلیل صدور پاسپورت زیارتی باعث کاهش این ازدحام خواهد شد.

 

 

آیا دانش آموزان و افراد مشمول خدمت سربازی می توانند از پاسپورت زیارتی استفاده کنند؟

بله ازجمله مزایای صدور پاسپورت زیارتی این است که بستری را فراهم نموده تا دانش آموزان و افراد مشمول سربازی بتوانند کد بدون هیچ گونه محدودیتی آن را دریافت نموده و به این سفر زیارتی بروند.
نکته مهم دیگر در رابطه با این گذرنامه این است که حتی افرادی که تاریخ پاسپورت آنها متقضی شده است نیز می توانند از پاسپورت زیارتی استفاده کنند به این صورت که برگه ای به پاسپورت آنها اضافه می شود که امکان رفتن به سفر را فراهم می سازد.

 

تاریخ انقضا پاسپورت زیارتی

در اصل پاسپورت زیارتی اربعین برای شرکت در مراسم زیارت اربعین و مختص زائرانی صادر می شود که قصد شرکت در این مراسم مذهبی را دارند به همین دلیل معمولاً تاریخ انقضا آن تا پایان مراسم اربعین صادر می‌گردد.
نکته جالب توجه این است که مسئولین مربوطه اظهار داشته اند که اعتبار گذرنامه ویژه اربعین ۵ ساله می باشد اما افراد حتی بعد از اینکه در سال‌های آتی پاسپورت خود را تمدید اعتبار کردند نیز می‌توانند همچنان از پاسپورت زیارتی ویژه اربعین برای سفر به عراق استفاده نمایند.

 

مدارک مورد نیاز برای دریافت گذرنامه زیارتی

  •  اصل شناسنامه و اصل کارت ملی
  • افراد بالای ۱۵ سال باید شناسنامه عکسدار و افراد زیر ۱۵ سال گواهی اشتغال به تحصیل ویا دفترچه بیمه ارائه دهند.
  • اصل کارت پایان خدمت برای آقایان بالای ۱۸ سال.
  • ارائه کارت پایان خدمت برای آقایان بالای ۵۰ سال ضروری نیست.
  • برای آقایان بالای ۱۸ سال وزیر ۵۰ سال که کارت پایان خدمت ندارند گواهی اشتغال به تحصیل و مراجعه به مراکز حوزه نظام وظیفه ضروری است.
  • برای بانوان متاهل تصویر رضایت‌نامه محضری برای بانوانی که همسرشان فوت شده تصویر گواهی فوت و برای بانوانی که از همسرشان طلاق گرفته‌اند طلاقنامه مورد نیاز است.
  • برای همه افراد زیر ۱۸ سال اجازه محضری از پدر یا قیم قانونی مورد نیاز است.
  • تکمیل فرم گذرنامه جهت احراز هویت در سامانه ثبت نام.
  • برای ثبت نام این گذرنامه وارد سایت egozar.Police.Ir شده و مراحل دریافت گذرنامه را به طور کامل انجام دهید برای ثبت درخواست دریافت گذرنامه ابتدا از طریق پلیس بعلاوه ۱۰ جهت احراز هویت اقدام نمایید.

آیا نصب اپلیکیشن پلیس من برای دریافت پاسپورت زیارتی الزامی است؟

استفاده از این اپ الزامی نمی باشد اما توصیه می شود از این برنامه کاربردی استفاده گردد تا دیگر نیازی به مراجعه حضوری نباشد.
زیرا درخواست‌هایی که از طریق این برنامه، ثبت می شود با سرعت بیشتری چاپ و ارسال خواهد شد توجه داشته باشید افرادی که متقاضی گذرنامه عادی هستند باید از طریق دفاتر پلیس+۱۰ درخواست خود را ثبت نمایند که فرآیند ثبت تا صدور گذرنامه عادی درحال حاضر ۱۰ الی ۱۵ روز کاری می باشد.
از آنجایی که چاپ گذرنانه پروسه ای زمانبر می باشد تمام دستگاه های زیربط در تلاش اند با در نظر گرفتن بستری مناسب این روند را تسریع نمایند.
به همین منظور مسئولین مربوط با افزایش سه برابری دستگاه‌های پست، اختصاص حدود ۸۰ دستگاه چاپگر و تقویت ۳۰۰ درصدی تجهیزات و سالن‌های صدور گذرنامه این روند را سهل نموده و سرعت بخشیده اند.

 

نویسنده

پشتیبان زیارت آسان

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *